lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lisää asentelua

Muutaman koulun laitteet alkavat jo olla valmiina. Synkronointisalkkuja vielä odotellaan iPad mineille. Lähiaikoina saadaan laitteita ensimmäisille kouluille jakoon ja koulutuksetkin alkuun. Mukava päästä tähän vaiheeseen pitkän suunnittelun jälkeen.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Asentelua

iPadien purkamista pakkauksista ja ohjelmien asentelua aamupäivän ajankuluksi. Pääsiäisen jälkeen pyritään saamaan tabletteja jo ope- ja oppilaskäyttöönkin. Kuvassa viisi ensimmäistä iPad nelosta opekäyttöön.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Huomenna!

Jep,

huomenna pitäsi tulla kasa laitteita! Ipadeja, iPadminejä, yms. Onpas sitä jo odotettukin, niin itse kuin muutkin opettajat ja tietenkin oppilaat.

Nyt alkaakin sitten käytännön ruumillinen työ, eli laitteiden asennus ja opettajien koulutus. Sitä mukaa kun koulutuksia pidetään, jaetaan kouluille laitteita. Palonkylän koululle päivä on jo lyöty lukkoon, muiden kanssa katotaan sitten sen jälkeen. Aivan ensin kuitenkin Mikon kanssa tuunaamme oman koulumme, eli Herralan koulun systeemit kuntoon ja tehdään pientä testausta.

eTaito Wiki?

Nyt olis yhtenä ajatuksena ottaa käyttöön wiki, johon oppilaat voisivat tuottaa mahdollisesti sisältöä, wikiä olisi helppo muokata ja jokainen saisi samalla toimia "kontrollina" toisilleen. Jos on tähän jollain kommenteja tai hyviä ajatuksia, niin mielellään kuuntelemme! Youtuben kautta voisi ainakin videoita linkittää wiki sivuille, yms...

Yle uutisoi hankkeestamme

http://yle.fi/uutiset/ilmajoen_kouluihin_sata_tablettia/6542340

Yle uutisoi mainiosti hankkeestamme, muutama tieto ei ihan ollut niinkuin todellisuudessa, mutta suurinpiirtein.

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta?


maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tilaukset lähtivät

Nyt on saatu tilaukset eteenpäin ja parin viikon sisään alkaa laitteita käyttöömme tippua. Toimittajaksi valikoitui tarjouskilpailun jälkeen iCorp Finland Oy.

Mobiililuokkia tulee nyt kolme kappaletta, jokaiseen sisältyy 16 iPad miniä ja salkku. Opettajien iPad nelosia tulee aluksi 47 kappaletta, lisää ehkä myöhemmin. Erityisopettajille tulee Sonyn Vaio-kosketusnäyttökannettavia 4kpl. Eskareille tulee myös iPad minejä. Muutamaan kouluun pitää vielä rakentaa langatonta verkkoa, monessa jo onkin.

Ideana olisi hankkia myös joka koululle iPadejä varten iRig, iRig pre ja usb-adapteri. iMacejä tulee mahdollisesti mobiililuokkien mukaan, tarkoituksena se, että niillä voidaan editoida videota ja tehdä musaa yms.

Ohjelmistot tarkentuvat varmasti vielä kun päästään vauhtiin, mutta ainakin nyt iMovie, Garageband ja Goodnotes tulee kaikille.