Testikäyttöön hankittu iPad-paketti on nyt ollut pari viikkoa käytössä ja ajattelin päällimmäisiä ajatuksia kirjoitella muistiin tänne blogiin. Paketti sisältää iPad2 wifi -tabletin, Smart case -suojan iPadille, Apple TV:n ja styluskynän. Dataprojektori luokassani oli jo valmiiksi.
Paketin avaamisen jälkeen laitteiden käyttöönotto sujui melko kivuttomasti. Yhdistin iPadin langattomaan verkkoon ja laite aloitti välittömästi päivitysten etsimisen. Suurin yksittäinen päivitys koskikin sitten heti koko laitten käyttöjärjestelmää, kun laite latasi uuden iOS6:n. Mitään mullistavia muutoksia en havainnut iOS6:n myötä tapahtuneen, mutta toisaalta kokemukseni vanhemmasta käyttöjärjestelmästä ovat melko vähäisiä. Apple TV:n käyttöönotto ja yhdistäminen iPadiin kävi myös melko nopeasti sen jälkeen, kun sain Applen kotijaon päälle. Laitteiden käytön helppous ja selkeys vaikuttaisi heti alusta asti olevan hyvällä mallilla iPadin ja Apple TV:n kanssa. Apple TV HDMI-kaapelilla kiinni dataprojektoriin, Apple TV:n yhdistäminen iPadiin yhdellä painikkeella ja homma toimii.
Laitteet siis toimivat, mutta miten on ohjelmien laita? Etukäteen oli jo tiedossa, että iPad ei tue Flashia, mutta tämä rajoitus voitaisiin kiertää selaimilla, jotka ajavat Flashin verkon kautta. Suuri osa oppikirjakustantajien sähköisistä materiaaleista on tehty Flashillä. Saataisiinko valmiita materiaaleja toimimaan helposti ja varmasti Flash-rajoituksen kiertävillä ohjelmilla? Parin viikon jälkeen ainakin iSwifter, Photon ja Puffin -selaimet näyttäisivät melko toimivilta. Näistä kolmesta iSwifter tuntuisi toimivan varmimmin, kunhan selain vain saa yhteyden palvelimeensa kunnan palomuurin läpi. Lisää testailua luvassa myöhemmin tästä aiheesta.
Oppitunneilla mukavasti toimiviksi ohjelmiksi ovat kahden ensimmäisen viikon aikana osoittautuneet ainakin Paper by FiftyThree, Skitch yhdessä Evernoten kanssa, Google Earth sekä Dropbox. iPadin mukana tuleva iBooks näyttää sujuvasti ainakin PDF-tiedostot. Skitch:llä on helppo tehdä omia merkintöjä esimerkiksi Applen Kartat -ohjelmasta kaapattuihin tai iPadin kameralla otettuihin kuviin. Ohjelmistojen etsimiseen ja muutenkin iPadin koulukäyttöön avuksi löytyi Sormet-hankkeen julkaisema Sormeilua -kirjanen.
Tässä tämänhetkisiä kokemuksia iPadin koulukäytöstä. Lisää iPadin ja ohjelmien käyttökokemuksia luvassa myöhemmin, kunhan testailu etenee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti